Badkamertrends 2015

Trendy badkamers in 2015

Ga je binnenkort je badkamer inrichten? Lucky you, want de badkamer is bij uitstek dé ruimte in huis geworden waar we willen Genieten.

Eén stijl is niet meer dominant. Je maakt vandaag van je badkamer echt je ‘eigen’ plekje in je eigen ‘stijl’. Toch zien we enkele badkamertrends terugkomen. We lijsten ze voor je op, zodat je er inspiratie kan uithalen om ‘jouw’ perfecte badkamer te creëren.

Hou van hout in de badkamer.

Hout op de vloer, houten (onder)kasten of accessoires. Zie hier een duidelijke badkamertrend voor 2015. Een badkamer waarin hout wordt gebruikt straalt een sfeer van warmte en weldaad uit. Kies bewust voor kwalitatief hout, zoals teak, merbau of jatoba, zodat vocht geen kans krijgt. Of breng een vernislaag aan, deze beschermt je houten vloer of meubilair voldoende. Wil je echt geen risico nemen, dan ga je voor een houtlook.

Black is back.

Badkamers met zwarte accenten zien we veel terugkomen. In de nieuwe collecties zit een uitgebreide keuze aan zwart meubilair. Maar ook zwarte vloeren of zwarte (accent)muren zijn zeer actueel, al dan niet betegeld. Ook het enorm aanbod aan zwarte accessoires doen vermoeden dat zwart dé trendkleur is. Wat denk je van zwarte handdoeken, zwarte zeepdispensers of zelfs een zwart bad?

Spreuken zijn in.

We kennen ze allemaal, de bekende spreuken op allerlei bordjes. Je ziet ze vaak hangen in keukens en bijvoorbeeld in de kroeg, in 2015 zal ook deze accessoire zich verplaatsen naar de badkamer. Steeds vaker zie je bij gezinnen in badkamers en toiletten bordjes hangen met spreuken erop.
Benieuwd wat voor spreuken geschikt zijn voor in de toilet of badkamer? Kijk bijvoorbeeld op de pagina van Hetgooischehofje.com.

Nature calls!

Een logische trend want wat is meer rustgevend dan de natuur. Moeder natuur is op verschillende vlakken inspiratiebron voor een natuurlijke badkamer. We hadden het eerder al over hout gebruiken in je badkamer, maar ook andere natuurlijke materialen zijn een hit dit jaar.

Natuurstenen vloeren dragen bij aan een natuurlijke look. Het is een duurzame en vooral waterbestendige en gemakkelijk schoon te houden keuze. De stenen kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt, bijvoorbeeld ook met een anti-slip afwerking, ideaal voor in je trendy, grote inloopdouche.

Aardse tinten als hoofdkleur gebruiken in je badkamer zorgt ook voor een rustgevend gevoel. Er is zeer mooi meubilair op de markt die perfect bij deze stijl past. Accessoires in natuurlijke materialen met een eenvoudige vorm en uitstraling zijn hierbij de perfecte compagnons.

Tenslotte, zet enkele planten in je badkamer, klein of groot, dan creëer je helemaal je eigen wellness-paradijsje.

Wil je meer lezen over de natuurlijke badkamer? Kijk dan op www.nieuwewonen.nl/de-natuurlijke-badkamer/

Reacties zijn gesloten.