Een gietvloer in de badkamer, heb je daar al eens aan gedacht?

In steeds meer huishoudens wordt een gietvloer alsmaar populairder. Waar het begon als een praktische vloer voor in industriële ruimtes, ziekenhuizen, horecagelegenheden en andere grote bedrijfsruimten. Maar sinds enkele jaren kiezen ook steeds meer huishoudens voor een dergelijke stijlvolle én praktische vloer. Menig woonkamers krijgen hierdoor een strakke stijl waar je alle kanten mee op kunt. Maar wist je dat een gietvloer ook ideaal is voor in de badkamer?

Waterdicht
Gietvloeren zijn volledig waterdicht. En dat is misschien wel een van de belangrijkste criteria aan een vloer in de badkamer. Met vloertegels in de badkamer, loop je nog altijd het risico dat het water er doorheen drenkt wanneer je last hebt van wateroverlast.

Geen (vieze) naden
Een badkamer heeft regelmatig een goede schoonmaakbeurt nodig. Ondanks dat het water en sop hier dagelijks over de vloeren en deels over de wanden vloeit, worden tegels en naden vaak erg vies en gaan zelfs verkleuren. Een goede dweil of spons over de tegels lost dit op, maar de naden blijven een uitdaging. Ook dat is dus een groot voordeel aan gietvloeren: volledig naadloos!

Zacht en warm voor de voetjes
Een gietvloer voelt ook nog eens zacht aan voor de (blote) voeten. Daarnaast voelt een gietvloer over het algemeen al warmer aan dan tegels. Ben je een koukleum? Een gietvloer gaat perfect in combinatie met vloerverwarming. Zeker in de badkamer is dit een ideale oplossing.

Veilig douchen
Zelfs onder de douche zélf kun je kiezen voor een gietvloer. Hier kun je dan kiezen voor een bepaalde coating, waardoor er een soort anti-slip effect ontstaat. Veiligheid voorop!

Volledig naar jouw smaak
Ten slotte kun je een gietvloer volledig uitkiezen naar jouw smaak. Iedere kleur is denkbaar en mogelijk. Wil jij een luxe uitstraling creëren in jouw badkamer? Kies dan voor stijlvol donker grijs in combinatie met grijze wanden en houten accessoires. Een en al luxe én ontspanning. En dat gewoon thuis!

Bladwijzer de permalink.