Veiligheidstips bij verbouwing

Veiligheidstips bij verbouwingen

Een verbouwing van de badkamer gaat niet vanzelf. Zeker als u moedig bent en de handschoen zelf oppakt. Het is niet eenvoudig om zelf een badkamerverbouwing in goede banen te leiden. Begint u hier wel aan? Dan is het zaak om flink wat veiligheidstips in overweging te nemen. Die veiligheidstips zorgen er voor dat u in ieder geval geen onnodig risico loopt en beschermt wat u moet beschermen. Hieronder vindt u 3 bruikbare specifieke tips. We sluiten af met een algemene tip.

Specifieke tip 1 – werk niet met stroom als de badkamer vochtig is
Elektriciteit en water is geen goede combinatie. U loopt een risico op het moment dat u met zwaar elektrisch gereedschap aan de slag gaat in de badkamer, terwijl er nog veel vocht aanwezig is of u loopt het risico een waterleiding te raken. Wees dus meer dan voorzichtig op het moment dat u met elektrisch zwaar geschut in de badkamer aan de slag gaat.

Specifieke tip 2 – draag een veiligheidsbril
Gaat u aan de slag met een beitel of met een drilboor? Wilt u werken met een hamer en met steen? Draag altijd een veiligheidsbril! U wilt niet weten hoeveel mensen jaarlijks met oogletsel op de eerste hulp eindigen, omdat ze aan het klussen waren en er een steentje of een brokje tegel los schoot. Een bril opzetten om u daar tegen te beschermen, is een kleine moeite, die u een hoop verdriet kan besparen.

Veiligheidstips bij verbouwingSpecifieke tip 3 – werk niet alleen
Badkamers verbouwen, dat is zwaar werk. Kans is groot dat u met zware apparaten werkt of zware toiletpotten naar boven moet slepen. Het kan dan handig zijn om een extra paar handjes te hebben, al was het maar om u veilig te voelen op het moment dat het klussen echt van start gaat en u even niet meer weet wat te doen.

Algemene tip – gebruik uw boerenverstand!
Klussen is niet ingewikkeld, maar u moet wel blijven nadenken. Ga niet met een enorme kater een waterleiding aftoppen met een boormachine in de buurt. Dat kan alleen maar mis gaan. Plaats geen toilet als u de hele week tot diep in de nacht gewerkt hebt. Denk na. Dan komt het klussen in de badkamer zeker goed.

Meer tips nodig? Kijk op de website Verbouw-gigant.nl!

Reacties zijn gesloten.