Verbouwing

3 doe het zelf tips bij badkamer verbouwingen

Badkamers zijn niet per se heel duur. U kunt betrekkelijk eenvoudig zelf een badkamer verbouwen. Het enige dat u daarvoor moet doen, is een afweging maken. Die afweging tussen geld, tijd en vaardigheden is belangrijk. Bent u handig genoeg om zelf een badkamer te maken, of heeft u geld genoeg, maar geen tijd? Laat dan iemand anders het doen.

Tijd zat, maar geen geld en ook niet handig? Eerst sparen! Alleen als u tijd heeft en handig genoeg bent om zelf een badkamer te verbouwen, raden wij het aan. Besluit genomen en gaat u zelf een badkamer verbouwen?  Dan hebben we 3 tips voor u.

3 tips badkamer verbouwenTip 1 – ga op koopjesjacht
Echt, het loont. Ga op zoek naar aanbiedingen, naar toiletpotten die uit de voorraad gaan en naar doucheschermen die in de oude collecties thuishoren. Of zoek bij tegelboeren naar restpartijen. Kijk bij sloop- en kringloopwinkels of er eventueel nog een goede kraan te vinden is. De materialen die u wilt gebruiken voor uw badkamer, zijn in veel gevallen goedkoper dan u eigenlijk dacht. Zeker wanneer u de tijd heeft, kan het financieel lonen om op zoek te gaan naar de mooiste koopjes. Scheelt zo 1.000 euro.

Tip 2 – win advies in bij experts
Sommige dingen denkt u wel zelf te kunnen, maar heeft u nog nooit gedaan. Denk aan het aftoppen van een leiding of het frezen van een gleuf voor de stroomvoorziening. Allemaal dingen waarvan u weet dat ze moeten gebeuren, waarvan u weet dat ze goed moeten gebeuren, maar die u nog nooit heeft gedaan. Vraag dan aan experts wat te doen. Het kan niet zo zijn dat u aan de slag gaat, een risico neemt om bepaalde dingen niet goed op te leveren en dan uiteindelijk tot de conclusie moet komen dat u toch beter vooraf advies had kunnen vragen.

Tip 3 – leen apparaten bij kennissen of via Peerby
De meeste apparaten die u nodig heeft bij het verbouwen van een badkamer, gebruikt u echt maar 1 keer. Dan is het zonde om die apparaten te kopen, en is lenen van de buurman of van vrienden een beter en voordeliger alternatief. In ruil voor een kratje bier of een bioscoopbon, mag u die sloophamer lenen van uw voetbalmaatje. Wie weet komt hij wel even helpen. Ook Peerby kan een oplossing zijn. Dit scheelt ook weer flink in de kosten. Daarnaast is het een mooie kans om even contacten aan te halen met vrienden of nieuwe mensen te leren kennen in de buurt.

Meer tips nodig bij het verbouwen van een badkamer? Kijk op Huisfocus.nl.

Reacties zijn gesloten.