Het huis uit: Hoe houd je je huis schoon?

Je woont net op jezelf, in je eerste huisje, maar dan.. het huishouden! Het leek zo makkelijk toen je ouders het allemaal deden, maar nu je het zelf moet doen is het toch een hele klus. Je let even niet op en je huis lijkt wel een zwijnenstal. In dit artikel vind je een aantal handige tips voor het schoonhouden van je huis.

 

De afwas, elke dag stapelt het zich weer op en het is ook aan te raden om het elke dag te doen. Laat je het staan, dan heb je binnen de kortste keren last van ongedierte, die komen namelijk af op de etensresten. Als je een vaatwasser hebt, dan is het een fluitje van een cent, maar ook als je met de hand moet afwassen is het snel gebeurd als je het elke dag bijhoudt.

 

Het toilet is bepaald niet het schoonste deel van je huis. Maak je toilet minstens één keer per week grondig schoon. Gebruik vochtige doekjes en focus je niet alleen op de wc-bril, maar geef ook de buitenkant, de deurklink en de wastafel een sopje.

 

Je huis wordt sneller stoffig dan je lief is. Wil je dit nu schoonmaken, begin dan met afstoffen en ga daarna pas stofzuigen. Tijdens het afstoffen valt er nog veel stof naar de grond, wat je daarna weer kunt opzuigen. Het is daarom ook altijd handig om van boven naar beneden te werken, zo weet je ook meteen dat je niets overslaat.

 

In je badkamer kunnen door het vocht snel kringen, schimmels, vlekken of verkleuringen ontstaan. Voor het behoud van je badkamer is het belangrijk dat je hier iets tegen doet. Er zijn veel manieren voor badkamertegels schoonmaken en voegen schoonmaken. Een tip voor het schoonmaken van de tegels in je badkamer is om een sopje van warm water te gebruiken en een beetje wasverzachter. Hiermee kun je gemakkelijk en goedkoop je tegels mooi schoon en kalkvrij houden.

Bladwijzer de permalink.