Voordelen van de wandcloset

Toiletten kun je op veel verschillende manieren onder verdelen. En een van de meest gebruikte categorieën om het onder te verdelen zijn staande toiletten en wand toiletten (ook wel wandcloset genoemd). Vandaag gaan we het hebben over het wandcloset. Wat is het precies? En in welke omstandigheden is het een slim idee om zo’n type toilet te installeren?

Wat is een wandcloset precies?

Zoals de naam al laat weten, is een wandcloset een toilet dat aan de muur is vastgemaakt. De meeste toiletten staan namelijk op de grond, maar het wandcloset zit aan de muur. Dat betekent dat er lege ruimte onder het toilet vrij is. Maar het nadeel hiervan is dat het ook extra stevig aan de muur vast moet worden gemaakt. Gelukkig zitten alle benodigdheden erbij inbegrepen als je een wandcloset aanschaft bij Sanispecials.

2 voordelen om een wandcloset te installeren in je badkamer/wc:

Er zitten een aantal voordelen aan het installeren van een wandcloset in plaats van een staand toilet. Om te beginnen is er namelijk meer ruimte onder het toilet, en dat maakt het gemakkelijker om het schoon te maken. Bij een staand toilet moet er al gauw rondom de pot schoongemaakt worden en dit kan vrij lastig zijn. Bij een wandcloset kun je er wat water onder door gooien en even schrobben en het is alweer schoon.

Een tweede voordeel is dat met een wandcloset de waterafvoer aan de muur kan zitten. Bij een staand toilet is dit vaak in de vloer en dit kan soms wat loodgietersproblemen veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er in de muur al een leiding loopt maar dat het lastig is om in de vloer te kunnen komen. Of dat het gemakkelijker is om een extra leiding aan te leggen in de muur dan om de vloer open te breken. In deze gevallen is het gemakkelijker om een wandcloset te installeren.

Wil je meer leren over het wandcloset, welke verschillende modellen er beschikbaar zijn en hoe je deze het beste kunt installeren? Neem dan een kijkje op de site van sanispecials.nl voor meer informatie over het wandcloset.

Bladwijzer de permalink.