Welke afmetingen van boilers moet je hebben voor verschillende functies/plekken?

Wanneer je een boiler gaat plaatsen ergens in huis is het belangrijk dat je goed weet van tevoren welke afmeting voor je boiler je nodig hebt. De juiste afmeting zal altijd afhangen van twee verschillende zaken: om te beginnen wil je dat er voldoende inhoud is voor het doel wat je nodig hebt. Anders zal je vroegtijdig uit heet water raken. Maar aan de andere kant heb je ook vaak niet de ruimte voor een hele grote boiler omdat deze in kleine plekken ingebouwd moet worden. Vandaag gaan we het kort hebben over wat de beste afmeting zijn voor boilers in de keuken en badkamer – aangezien dat de plekken zijn waar het vaakst een boiler wordt neergezet.

Afmetingen van boilers voor de keuken

Voor een boiler in de keuken wordt aangeraden om te kiezen voor een boiler van minimaal 10 liter. De reden hiervoor is is dat minder dan dit al gauw te weinig is om bijvoorbeeld de afwas te doen of om heet water in te schenken. Misschien heb je het ooit meegemaakt als je een grote afwas aan het doen bent dat het warm water op raakt. Dit helpt niet met schoonmaken en is frustrerend. Met een boiler van 10 liter kun je de meeste vaten wel doen in de keuken. Alleen voor de hele grote vaatwasbeurten kan dit te weinig zijn. Mocht je de ruimte hebben dan is het verstandig om te kiezen voor een boiler van 15 of 20 liter. Zo heb je wat speelruimte.

Afmetingen va boilers voor de badkamer

Voor de badkamer wordt aangeraden om een boiler van minimaal 30 liter te hebben. Dit is voldoende om te douchen. Dat betekent dus ook dat als je een bad hebt je waarschijnlijk meer liters nodig hebben. Denk hierbij al gauw aan een boiler van minimaal 50 liter.

Wil je meer te weten komen over boilers en welke afmetingen voldoende zijn voor welke functies? neem dan een kijkje op de pagina van Boilermarkt over boiler afmetingen.

Bladwijzer de permalink.