Een sauna goed voor je gezondheid?

Veel mensen bezoeken eens of meerdere keren per jaar een sauna bij hen in de buurt. Dit is niet voor niets, want door een sauna te bezoeken kun je je lichaam even helemaal tot rust laten komen. Daarbij kan een sauna goed zijn voor je gezondheid! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een sauna je bloedsomloop stimuleert, waardoor je bijvoorbeeld sneller herstelt van een pittige training bij je sportclub. Ook het feit dat je door een bezoek aan de sauna minder last zal hebben van stress, is een teken dat sauna’s bijdragen aan een betere gezondheid. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

 

Sneller herstel door een saunabezoek

Door een sauna te bezoeken zal je sneller herstellen van een verkoudheid, spierpijn na een training, enzovoorts. Dit valt te verklaren door het feit dat de warmte van de sauna de bloedsomloop stimuleert. Zo blijft je hart bloed door je aderen pompen, wat de afvoer van schadelijke stoffen in je lichaam bevordert. Wanneer je bloedsomloop minder actief zou zijn, zouden deze stoffen in je lichaam blijven zitten. Dit betekent dat je eerder te maken krijgt met spierpijn na een training, dat je het risico loopt op een griepje als je een verminderde weerstand hebt, enzovoorts.

 

Zelf een sauna in huis plaatsen

Naast de mogelijkheid om een sauna in een wellnesscentrum te bezoeken, kun je natuurlijk ook je eigen sauna plaatsen. Je kunt hierbij kiezen tussen Finse sauna’s en infraroodsauna’s. Houd er rekening mee dat er een aantal belangrijke verschillen tussen beide sauna’s bestaan. Finse- en infraroodsauna’s vergelijken is zodoende sterk aan te raden als je een sauna wilt bestellen. Voor het bestellen van infraroodsauna’s hoef je tegenwoordig niet meer naar een fysieke winkel. Er zijn tal van webwinkels waar deze sauna’s in verschillende formaten en binnen diverse prijsklassen worden aangeboden.  

Bladwijzer de permalink.