De oorzaken waarom je riool verstopt zit

Wanneer je riool verstopt zit is dit natuurlijk hartstikke vervelend. Niemand zit te wachten op een rioolverstopping. Je kunt er het beste voor zorgen dat dit niet gebeurt. Mocht dit wel gebeuren dan moet je een riool ontstop service inschakelen. Dit is een service van specialisten die veel kennis hierover hebben en precies weten hoe ze dit probleem moeten oplossen. Woon je in de omgeving van Utrecht dan kun je zoeken naar riool ontstoppen Nieuwegein of riool ontstoppen Maarssen. RVS Rioolservice is een van de aanbieders van deze service. Hun kunnen je bij je verstopte riool helpen.

 

De oorzaken

Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool zijn haren. Iedereen verliest haren, de een meer dan de ander. Het haarverlies vindt vaak plaats onder de douche of dergelijke plekken. Hierdoor belandt het haar in de putten van de badkamer en deze leiden naar het riool. om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig het doucheputje schoonmaken. Een vervelend taakje maar het is pas echt vervelend als het water niet meer weg stroomt.

 

Daarnaast is een andere oorzaak van een verstopt riool afval. Dit kan variëren van etensresten die zich ophopen tot een bal in je riool tot plastic afval of andere soorten afval. Het is daarom verstandig om altijd je bord goed schoon te maken voor je deze afspoelt in de wasbak. Het is ook handig om op al je afvoerputten een goede filter te zetten. Hierdoor merk je snel wanneer het water minder goed afgevoerd wordt. Is dit het geval dan kun je de filter makkelijk schoonmaken en er weer terug op zetten. Liever de filter verstopt dan je riool. 

 

Er zijn nog talloze oorzaken waarom je riool verstopt kan zitten. Het is het beste om dit te voorkomen. Let altijd goed op wat je afspoelt en wat er in je riool terecht zou kunnen komen. Veeg bijvoorbeeld je haren op een hoop en gooi het in de prullenbak in plaats van alles door het putje spoelen. Is je riool nou wel verstopt, dan moet je helaas een rioolservice of loodgieter inschakelen.

Bladwijzer de permalink.