Badkamertrends 2017

De wondere wereld der wellness zet haar opmars in onze vluchtige time-is-money maatschappij voort en neemt een steeds prominentere plaats in onze badkamers in. De badkamer wordt steeds meer ons favoriete plaatsje der ontspanning…een plek waar we na een dag keihard werken helemaal tot rust komen. Met de badkamertrends 2017 helpen we jou maar al te graag om jouw pittoresk paradijsje te creëren.

De digitalisering zet zich voort

Rolluiken die automatisch sluiten, lichten die op gepaste tijdstippen aanspringen of vaatwassers die op de minuut af hun vaatwassende taak uitvoeren… digitalisering is niet meer uit onze huidige woningen weg te denken. Deze lijn wordt met de nieuwste innovatieve technologieën in 2017 naar de badkamer doorgetrokken. Dankzij apps en programma’s zoals bijvoorbeeld Smart Water wordt je doucheprogramma het badkamerbrein van waaruit je favoriete muziek en de ideale lichtstemming gecontroleerd en bepaald worden. Comfortfuncties op hun beurt vullen automatisch je bad of warmen stelselmatig je waterstralen op.  Digitalisering en quality time gaan in 2017 hand in hand.

Van slaapkamersuite naar badkamer

Als kinderen hun vleugels uitspreiden en het huis verlaten, zagen we de ouders vroeger vaak naar een nieuwe woning of een kleinere flat verhuizen. Nu onze ‘oudjes’ echter steeds langer zelfstandig blijven en plannen maken om nog langere tijd in hun oorspronkelijke woning te blijven, zien we een nieuwe trend opduiken… een badkamer aan de slaapkamer. De slaapkamer van zoon- of dochterlief krijgt een grondige badkamermake-over, de tussenmuur verdwijnt en het resultaat is een ruimer ogende slaapkamer met achter de hoek je eigen plekje der wellness. Zalig toch!

Back to the bathroom basics

De tijd dat gouden, bronzen en koperen accenten voor een vleugje blingbling in de badkamer zorgden, zijn voltooid verleden tijd. Chroom is weer helemaal terug van weggeweest, zeker als het op accessoires aankomt. Voeg daar nog een streepje zwart aan toe, overdrijf hiermee niet want anders verandert je badkamer in een enge ruimte, en je badkamer is helemaal klaar om 2017 te doorstaan.

Industriële look met een warme touch

Bij de badkamertrends 2017 zien we ook de industriële look opduiken. Betontegels, robuuste materialen in een donkere kleuren, sober en strak,…  het zijn maar enkele van de toverwoorden die de badkamer een moderne look geven. Belangrijk is wel dat je deze industriële look wat kleur geeft door zachte accenten aan je interieur toe te voegen. Denk hierbij aan zachte badmatten, groene plantjes of zachte houten accessoires en afwerkingen. Je wilt immers niet dat je oase van rust een plek voor kille en koele kikkers wordt.

Bladwijzer de permalink.