Een gietvloer past prima in een badkamer

Bij de renovatie van een badkamer zijn er verschillende zaken waar je aan moet denken. Je gaat kijken naar een geschikte douchecabine of bad, je zoekt uit welk badkamermeubel hier goed voor geschikt is, en wellicht wil je ook een nieuwe soort tegels op de muur. Daarnaast de vloer ook een belangrijk element om goed over na te denken. De vloer heeft namelijk een grote invloed op de stijl en sfeer van de badkamer. Een vloersoort die steeds meer gekozen wordt, is een gietvloer. Waar een gietvloer voorheen bekend stond als een vloer die erg industrieel lijkt, is het vandaag de dag een meer dan geschikte vloer voor in de badkamer. 

Waterdicht

Een gietvloer is met name een geschikte vloer voor in de badkamer, omdat een gietvloer perfect tegen water en vocht kan. Deze vloersoort is namelijk te bewerken met een speciale waterdichte coating, waardoor deze prima te te gebruiken is in een vochtige ruimte zoals een badkamer. Het kan er erg mooi uitzien als je de vloer helemaal doortrekt tot in de doucheruimte, waardoor de hele badkamer een complete vloer heeft. 

Onderhoudsvriendelijk

Bovendien is een gietvloer erg onderhoudsvriendelijk. Een gietvloer wordt in verschillende lagen over elkaar heen gegoten, met een strakke bovenlaag als resultaat. Omdat hier verder geen naden of randen aan te pas komen, krijgt vuil bijna geen kans om zich aan de vloer te hechten. Met een dweil en allesreiniger is de vloer dan ook erg snel weer helemaal brandschoon te krijgen. 

Gietvloer laten leggen

Een gietvloer laten leggen is niet iets wat je zomaar even zelf kunt doen. De verschillende lagen moeten los van elkaar geprepareerd worden, netjes gegoten en afgewerkt worden. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om een specialist op het gebied van gietvloeren in te huren. Deze specialist kan je alles vertellen over de mogelijkheden en ook samen met jou bepalen welk type gietvloer het beste bij je past. 

Bladwijzer de permalink.