Re-integratie

Het kan zijn dat u al langdurig uit de running bent en u op een punt zit dat u nog niet weet waar u aan toe bent.  Het kan ook zijn dat u pas net heeft gehoord dat u voor een langere periode in ziek bent. Er komen dan heel veel dingen op u af. In dit artikel geven wij u wat meer informatie over re-integratie. Wij beantwoorden vragen over bijvoorbeeld: hoe ziet mijn re-integratietraject er ongeveer uit? Leest u daarom gerust eens verder!

Blijven werken bij uw huidige werkgever

Wanneer u weer aan de betere hand begint te raken wordt er gekeken welke mogelijkheden er allemaal voor u zijn. Allereerst wordt er natuurlijk gekeken of u kunt terugkeren binnen uw bedrijf in dezelfde functie. Dit is voor zowel de werknemer als werkgever het prettigst. Helaas is het niet altijd het geval dat dit gerealiseerd kan worden. Wanneer dit niet kan wordt er gekeken of u op een andere functie kunt werken binnen de organisatie. U blijft dan wel bij dezelfde werkgever, u zal zich alleen bezig gaan houden met andere werkzaamheden die uw lichaam en geest aankunnen.

Het tweede spoor

Als er geen andere functie binnen het bedrijf waar u werkzaam bent geschikt voor u is, komt u op het tweede spoor terecht. Het tweede spoor betekent dat een re-integratiebureau voor u gaat kijken of er binnen een ander bedrijf een functie voor u is, waar u geschikt voor bent. Natuurlijk wordt u niet klakkeloos ergens neergezet, er wordt rekening gehouden met uw wensen. Er wordt dus zorgvuldig gekeken naar de beste optie, die het beste bij u past!

Laat u eens informeren

Zit u middenin een re-integratietraject en heeft u vragen over uw toekomst? Neemt u dan eens contact op met bureau wat gespecialiseerd is in re-integratie. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en u eventueel tips geven hoe u het beste verder kunt komen op dit moment.

Bladwijzer de permalink.