Benodigd gereedschap voor de verbouwing van je badkamer

Gereedschappen voor het verbouwen van een badkamer

Een ruimte verbouwen is niet zo evident en we hebben heel wat gereedschap nodig om dit tot een goed einde te brengen.

Strippen van de ruimte

Om deze te strippen hebben we nood aan schroevendraaiers en moersleutels om de kranen en te verwijderen en de leidingen te ontkoppelen. Daarna is een goede breekhamer nodig voor het verwijderen van eventuele wand en vloertegels. Alle uitgebroken elementen kunnen niet ter plaatse blijven, een stortkoker en kruiwagen zal nodig zijn voor de afvoer van de afgedankte materialen.

Aanleggen leidingen

Bij de verbouwing van een badkamer hebben we 2 soorten leidingen.

PVC leidingen voor afvoer van het water en PE buizen voor aanvoer van koud en warm water.

Voor wat betreft de PVC buizen hebben we nood aan een meter voor het meten van de juiste lengte. Handzaag, lijm, schuurpapier en breekmes om de verbindingen van de verschillende PVC buizen te realiseren.

Voor de PE buizen wordt het meest gebruik gemaakt van klemkoppelingen. Om deze aan te brengen hebben we enkel een moersleutel nodig.

Tussen de leidingen en de toestellen zit er steeds een verbindingsstuk. Om deze te monteren hebben we een goede waterpas nodig voor de correcte uitlijning, een potlood voor de aanduiding van de bevestigingspunten en tenslotte boormachine en vijsmachine voor het bevestigen van de verbindingsstukken met plug en vijs.

Wand en vloerwerken

Badkamers worden, omwille van de vochtige omgeving, meestal voorzien van vloer en wandtegels. Voor de vloertegels maken we gebruik van een waterpas, een goede tegelsnijder, vouwmeter en voegkruisjes. Voor het plaatsen van de wandtegels hebben we extra nog stellatten of een schietlood nodig. Voor het echte precisiewerk is een kruislaser nog beter.

Om de tegels te plaatsen is het belangrijk om te kiezen voor de juiste tegellijm en voegspecie. Voor het maken van de lijm kiezen we beste voor een mengkuip en een traag draaiende elektrische menger. Voor het verspreiden van de lijm maken we gebruik van een lijmkam, we hebben ook steeds een vochtige doek bij voor het verwijderen van lijmresten op de tegels. Wanneer we het plafond gaan sauzen zullen kwasten, rollers en verlengstukken aanwezig moeten zijn.

Plaatsen sanitair

Voor het plaatsen van bad, douche en lavabo is een set moersleutels voldoende. Wel gebruik maken van een waterpas bij plaatsing.

Voor het aansluiten van het kraanwerk is het belangrijk de de schroefdraad te voorzien van wat teflontape alvorens te verbinden met de snelkoppeling, dit voor een goede waterdichtheid.

Bladwijzer de permalink.