Tips voor een landelijke badkamer

Landelijke badkamers zijn van alle tijden. Deze trend gaat nu al een aantal jaren mee, waardoor het eerder een vaste stijl is te noemen. Eentje die niet meer weg te denken is! Wil jij je badkamer ook graag landelijk inrichten, maar weet je niet hoe? Wij geven tips!

Eenvoud

Kies voor eenvoud! De landelijke woonstijl bestaat voornamelijk uit simpele elementen. De meubels hebben geen aparte elementen en de kleuren zijn over het algemeen rustige tinten. Of je nu kiest voor goedkopere spulletjes of meer luxe, dat maakt in feite niet uit. Het gaat om de uitstraling van het product en deze moet vooral eenvoudig zijn.

Tegels of hout

Tegels of hout? Deze keuze hoef je bij een landelijke badkamer gelukkig niet te maken. Deze twee elementen komen namelijk vaak samen terug. Zo kun je de douchecabine betegelen met een ruwe tegel en daarnaast een mooie bijpassende lambrisering zetten. Beide elementen zijn in dat geval ruw, waardoor het dan mooi is om het te combineren met een gladde muur. Wanneer je kiest voor de juiste kleurencombinaties, is het geen probleem.

Meubels

De basis van je landelijke badkamer is er, maar nu is het tijd om meubels uit te zoeken. Een typerend meubelstuk voor de landelijke badkamer is een bad op pootjes. Deze zie je tegenwoordig steeds vaker en ze zijn ook steeds betaalbaarder. Daarnaast zie je vaak veel badkamermeubels met houten accenten. Kies dan voor juist verschillende kleuren hout, of dezelfde, maar zorg altijd dat het matcht.

Lichtinval

Landelijke badkamers staan er vaak om bekend donkerheid uit te stralen. Zo zorgen de houten elementen en de vaak wat ruwere tegels ervoor dat het geheel wat donker kijkt. Ben je gezegend met een flinke raampartij in je badkamer? Dan zal dit probleem niet aan de orde zijn en zorgt het buitenlicht al voor voldoende licht. Zo niet, kies dan voor zachte lampen of een goede dimmer, dan kun je kiezen.

Voldoende tips om aan de slag te gaan met je badkamer! Kies dus voor hout, tegel en focus vooral op simpel en eenvoud. Wanneer je rekening houdt met de juiste lichtinval, komt het goed! Toch een vakman nodig? Kijk dan eens op http://www.rudyvermeeren.nl/.

Bladwijzer de permalink.