Belangrijke aandachtspunten bij het (ver)bouwen van je badkamer

Sta jij op het punt om je badkamer te verbouwen en heb je al een goed beeld van hoe deze eruit moet komen te zien? Neem dan even de tijd om behalve de looks ook het functionele aspect niet uit het oog te verliezen. Wij hebben de drie belangrijkste zaken omtrent de verbouwing van je badkamer voor je verzamelt.

“Kalkveilige” kleuren

Voor de hand liggend, maar we trappen natuurlijk af met dé killer van iedere mooie badkamer: kalk! Je tegels drogen na een douchebeurt en regelmatig poetsen met schoonmaakazijn of kalkverwijderaar zijn eigenlijk de enige tips om kalk in je badkamer zo veel mogelijk te voorkomen. Wel kun je er, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, op voorhand voor kiezen om kalkvriendelijke tegels te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor lichte kleuren met een licht reliëf in de badkamer. Lichtgrijze, beige, zandkleurige of (mat) witte tegels zijn daarbij de juiste keuze! Denk dus goed na over je tegels om later poetswerk te voorkomen en zo lang mogelijk van je badkamer te genieten.

Verlichting in de badkamer

Nog een essentiële tip voor je prachtige nieuwe badkamer: kies je verlichting met uiterste nauwkeurigheid. Verlichting maakt of kraakt, net als bij andere ruimtes in je huis, de sfeer en het karakter van je badkamer. Ga je voor modern? Energiezuinige spotjes (inbouw of opbouw) zijn een ware trend in badkamers anno 2017, gezien hun moderne look and feel. Ga je voor een klassieke, landelijke of Romeinse look? Kies dan voor een majestueuze wandlamp.

Bad of geen bad?

Denk je van tevoren goed in of je jezelf daadwerkelijk in bad ziet liggen voordat je deze neerzet. Een badkamer zonder bad kan veel doen met de ruimtelijkheid. Een badkamer zonder bad is daarnaast erg gangbaar. En zeg nou zelf, een badkamer met alléén een douchegedeelte is toch prachtig?

Bladwijzer de permalink.