Vochtproblemen in de badkamer verhelpen

Veel woningeigenaren vinden het lastig om een badkamer te isoleren. Dit heeft mede te maken met de buitenmuur, maar ook met de snelle vochtontwikkeling. Dit laatste punt is echter goed aan te pakken, maar dit heeft wel een aantal mogelijkheden.

Buitenmuur aanpakken

Het kan zomaar zijn dat de buitenmuur kwaliteit heeft verloren. Voegen van de buitenmuur repareren kan ervoor zorgen dat er minder vocht de badkamer inkomt. Wij raden u aan om dit te laten doen door een professionele metselaar, zodat u zeker weet dat het voor een aantal jaar goed zit.

Materiaalgebruik

Daarnaast is het goed mogelijk dat er bepaalde materialen vocht vasthouden. Af en toe geeft dit vocht af en dit zorgt voor problemen. Daarom is het gebruik van bepaalde materialen af te raden. Keramische tegels en kunststof absorberen niets en dit is dan ook erg handig. Bakstenen en andere poreuze gesteentes nemen juist veel vocht op en denk dus goed over materiaal gebruik na. U kunt er wel voor kiezen om bijvoorbeeld bakstenen te behandelen met anti absorptie middelen om het alsnog te kunnen gebruiken in de badkamer.

 Verluchting in de badkamer

Om vocht op een natuurlijke manier te verdrijven is een goede verluchting noodzakelijk. Na het gebruik van vocht opwekkende apparaten, zoals het bed en de douche, is het verstandig het raam open te zetten. Heeft u voldoende budget? Dan is het een optie om een automatisch ventilatiesysteem te installeren.

Afvoer van vuil water

Het op de juiste manier afvoeren van het vuile water is essentieel, niemand wordt namelijk blij van een lekkage. Mocht je een kelder hebben waar een douche, wc, toilet, etc. in staat. Dan is een broyeur noodzakelijk. Een broyeur versnijdt en voert het vuile water af. Het afvalwater uit de kelder is vaak lager gelegen dan het niveau van de neutrale afvoerleiding of het riool van je woning.

 

Bladwijzer de permalink.