Handige tips voor je badkamerrenovatie

Een nieuw huis met een lelijke of ouderwetse badkamer, een nieuwe gezinssamenstelling, een verouderde badkamer of gewoon wat budget over. Allemaal redenen om je badkamer te (laten) renoveren. Je kunt helemaal zelf kiezen wat u precies verstaat onder badkamerrenovatie: enkel een nieuwe douche, of ga je voor een volledige nieuwe badkamer?

Gebruik gebreken huidige badkamer als inspiratie

Ook als je ontevreden bent met je huidige badkamer, dan biedt dit waardevolle inzichten. Je weet hierdoor namelijk precies wat je wel en niet fijn vond aan de vorige badkamer en hoe dit beter kan. Met de badkamerrenovatie kan je hier vervolgens rekening mee houden en de badkamer laten vernieuwen volgens jouw wensen.

Badkamer slopen

Besloten om je badkamer te laten renoveren? Houd er dan wel rekening mee dat eerst de oude badkamer, gedeeltelijk of volledig, gesloopt moet worden. Afhankelijk van de oppervlakte en de vorm van je badkamer is het slopen meestal wel in één dag gedaan. Om kosten te besparen zou je dit eventueel ook zelf kunnen doen, maar verstand van zaken is dan wel vereist.

Tips badkamerrenovatie

Het renoveren van je badkamer is niet zomaar een klusje. Er komt aardig wat mentaal en fysiek werk bij kijken en daarom alvast de volgende tips op basis van veelvoorkomende fouten die gemaakt worden. Zorg altijd voor voldoende ventilatie in je badkamer, controleer of de leidingen nog goed werken (je bent nu immers toch al bezig), breng voldoende mogelijkheden voor verlichting aan, kies badkamermeubels en sanitair met een lange levensduur en denk goed na over een handige indeling van je nieuwe badkamer.

Klaar voor de verbouwing?

Zo, nu kunt u beginnen met het plannen van je badkamerrenovatie! Houd wel in je achterhoofd dat je tijdens de verbouwing waarschijnlijk niet thuis kunt douchen en houdt er met de aankoop van nieuwe badkamermeubels rekening mee dat deze door het trapgat omhoog kunnen. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Bladwijzer de permalink.