Verbouwen van je badkamer

Heb je een nieuw huis gekocht of ga je een nieuw huis bouwen? Dan moet daar natuurlijk ook een badkamer in komen. Het is ook mogelijk dat je vindt dat je oude badkamer wel een opknapbeurtje kan gebruiken en dat je deze gaat verbouwen. Hoe dan ook, we ontkomen er bijna niet aan om de badkamer te verbouwen of op te knappen. Tenzij jij over een bouwopleiding beschikt, kun je wel wat tips gebruiken. Wij helpen je graag verder en geven je wat handvatten voor het verbouwen van je badkamer.

Waar moet je op letten bij het verbouwen van je badkamer?

Je moet je in eerste instantie afvragen of je de badkamer zelf wilt gaan verbouwen of dat je dit laat doen door vakmensen. Indien je niet over een bouwopleiding beschikt doe je er verstandig aan om het te laten doen. Wat je wel zelf moet doen is bedenken wat je wilt en hoe je het wilt verbouwen. Zo moet je nadenken over de volgende dingen.

Inrichting

Dit is vooral belangrijk bij een nieuwe badkamer, maar ook als je de badkamer gaat verbouwen. Wat wil je dat er allemaal in komt? Wil je een bad, douche, toilet, twee wastafels en ook nog ruimte voor de wasmachine en droger? Dan weet je in ieder geval dat je heel veel ruimte nodig hebt of dat je elke centimeter optimaal moet benutten. Bedenk dus wat noodzakelijk is om in de badkamer te hebben.

Nieuw sanitair

Ga jij de badkamer niet helemaal op de kop gooien, maar wil je alleen nieuw sanitair? Houd dan rekening met de indeling van je badkamer. Het is handig om je aan die indeling te houden. Je hoeft dan geen leidingen te verleggen en dat is wel zo fijn.

Bad, douche of beide?

Wil je een bad, een douche of wil je allebei? En als je dan een bad wilt, moet deze dan van kunsthars, acryl of van plaatstaal zijn? Het is natuurlijk ook mogelijk om een bad op pootjes aan te schaffen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waar je goed over na moet denken. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden voor de douche gehad. Want ook een douche komt in allerlei soorten en maten voor.

Ventilatie

Een heel belangrijk punt om over na te denken is de ventilatie. Dit voorkomt namelijk schimmel in je badkamer. Zet daarom een raampje open of plaats ventilatieroosters. Het is ook mogelijk om een mechanische ventilatie te plaatsen.

Een frisse badkamer

De badkamer is een ruimte die veel wordt gebruikt. Vooral als er ook een toilet in de badkamer staat. Het is belangrijk dat je een badkamer hebt waar jij je fijn in voelt en waar je over voldoende ruimte beschikt. Bijvoorbeeld een badkamer van natuursteen, want uw wilt dat uw badkamer een plek is waar jij je even terug kunt trekken en desnoods urenlang in bad kunt liggen of onder de douche kunt staan.

Bladwijzer de permalink.