Je ontdekt een badkamer lekkage: wat nu?

Je merkt dat er een plas water op de vloer staat of water door de muur sijpelt? Dit wijst hoogst waarschijnlijk op een lekkage. Maak de natte plaats goed droog en check nog even of het euvel zich opnieuw voordoet. Komt er terug water opdagen, dan zit je gegarandeerd met een lek. Zitten je leidingen bovenop de muur, dan heb je misschien wel geluk. Maar meestal zitten de waterleidingen in de muur gewerkt en dan wordt het openbreken!

Hoe pak je een badkamer lekkage aan?

 

Je maakt de muur open, beginnend het dichtst bij de watervlek. Dan volg je de waterleiding, en breekt de muur open tot als je weet waar de lek zich bevindt. Het kan een lek midden op een leiding zijn of het kan aan een verbinding zitten. In beide gevallen zal je het water moeten afsluiten en het gedeelte van de buis rond het lek moeten vervangen. Na de herstelling moet je echt wel lang genoeg wachten tot de muur uitgedroogd is. Eerder kan je de muur niet opnieuw gaan afwerken. Is de muur kurkdroog, dan sluit je de gemaakte gaten en werk je af met verf of andere afwerking zodat de muur er opnieuw netjes uit ziet.

Wanneer moet je een specialist raadplegen?

 

Bij ernstige gevallen is Lekkage Service misschien wel noodzakelijk. Een badkamer lekkage kan heel snel schade toebrengen en dan is een snelle oplossing gewenst. Denk bijvoorbeeld aan een opengebarsten of verstopte buis waardoor er een groot lek ontstaat. Dit zijn ernstige en grote werken die je misschien niet zelf kan aanpakken. Vraag dan zo snel mogelijk een offerte aan een loodgieter, en kies vooral een loodgieter die de klus snel kan klaren.

Een badkamer lekkage repareren is duur?

Het hoeft niet duur te zijn. Waarschijnlijk kan je heel veel zelf doen. Belangrijk is dat er verder geen schade aan het huis wordt gebracht. Je kunt voor de zekerheid ook een bouwkundig rapport laten maken zodat je geen onaangename verrassingen meer hebt en zodat je zeker weet dat de lekkage niet ook schade heeft aangericht aan de rest van je woning.

Bladwijzer de permalink.