Stappenplan gietvloer kopen

Als u van plan bent een gietvloer te kopen kunt u een eenvoudig stappenplan doorlopen. Uw keuze voor een gietvloer is niet in 15 minuten gemaakt namelijk. Het is een aankoop die u waarschijnlijk maar één keer doet in uw leven. Daarom is het belangrijk om goed over uw keuze na te denken en zo een goede keuze te maken.

Advies van een specialist

U doet er verstandig aan om een gietvloeren specialist zoals Gietvloer Rotterdam te bezoeken. Deze kan u vertellen wat er allemaal mogelijk is met gietvloeren. Zo’n gesprek kost u helemaal niks maar geeft u wel heel veel inzicht in hetgeen er mogelijk is.

Vloerinspectie

Als u een leuke gietvloer heeft gevonden kunt u besluiten om iemand langs te laten komen bij u thuis. De specialist kan nagaan welke vloer u momenteel heeft en wat hier precies mee moet gebeuren. Soms kan de nieuwe gietvloer over de bestaande vloer gelegd worden. Het kan echter ook zo zijn dat de huidige vloer eerst verwijderd dient te worden.

 Totaalprijs

Als de locatie is bekeken kan de aanbieder een offerte voor u opstellen. Op deze offerte wordt een scheiding gemaakt tussen de gietvloer zelf en de legkosten, dit zijn namelijk twee verschillende zaken. Als u de legkosten veel te hoog vindt kunt u ook besluiten de gietvloer zelf te leggen. Het is hierbij wel belangrijk dat dit op een correcte manier gebeurd. Als u erg handig bent zou u het kunnen proberen, maar in de meeste gevallen is het verstandiger om het leggen aan een specialist over te laten. Op die manier weet u zeker dat de gietvloer goed gelegd wordt!

Bladwijzer de permalink.